טיולים נוספים:
Italy Flag
Ecuador flag
 

פרטים שימושיים

מזג אוויר ומתי כדאי להגיע לאקוודר

אני עצמי הייתי באקוודור בין ה18 למאי ל14 ביוני 2011. הייתי אחלה תקופה, ורק בימים בודדים היה גשם.

בעיקרון אקוודור נוחה לביקור במשך כל השנה. יש לה שתי עונות הגשומה (והחמה יותר) והיבשה אבל גם הגשומה לא יותר מידיי גשומה. עם זאת המזג אויר מאד משתנה בין איזורים.

באיזורים הצפוניים של קיטו וכדומה העונה היבשה היא בין יוני לספטמבר. יערות הגשם תמיד בתקופה גשומה אבל בין אגוסט למרץ הסיכויים הכי נמוכים לגשם. על רצועת החוף העונה הגשומה שבין ינואר למאי מביאה איתה ימים חמים ויפים וערבים גשומים, בעוד שבתקופה היבשה הטמפרטורה נמוכה יותר ויש עננות. בגלאפגוס יש לכל עונה את היתרונות שלה וכל תקופה היא מומלצת.

תיירים נוהגים להגיע לאקוודור באיזור מאי עד אוגוסט כתחילתו של גל יורד או כסיומו של גל עולה. (הרבה גם מוסיפים את קולומביה)

כספים

הכסף של אקוודור הוא דולרים אמריקאים רגילים. אקוודור די זולה, אבל זולה כמו ארצות כמו פרו או בוליביה. נכון לתקופה בה אני נסעתי לילה באכנסיה עלה בין 8 ל12 דולר. ארוחה משביעה נעה בין 5 ל9 דולר ותעריפי האוטובוסים הם בערך דולר לשעה. טיולים מאורגנים נעים בין 35 ל 50 דולר ליום.

השהות באקוודור ליום עולה בין 35 ל55 דולר בשביל טיול גדוש ולא "מתכלב". אם נוסעים לגלאפגוס צריך לקחת בחשבון תוספת של בין 400 ל1100 דולר בממוצע (הדילים עצמם עולים יותר, אבל זה כולל קיזוזי מחיה)

טיסות

טיסות בינלאומיות לאקוודור נוחתות בקיטו או גוייאקיל, ובהנחה שאתם רוצים לרדת למטה ביבשת זה אומר שעדיף לנחות בקיטו שהיא הצפונית מבין השתיים. נכון להיום טיסה הלוך חזור עולה בין 1400 ל 1600 דולר. המחירים עשויים להשתנות דרמטית בין תקופות ובין סוכנים שונים אז לבדוק טוב.

אם אתם עושים טיול ארוך צאו מנקודת הנחה שאתם הולכים לשנות לפחות פעם אחת את תאריך החזרה לכן וודאו מה התנאים לשינוי תאריך ואם זה משתלם, בחלק מהדילים יש קנס משמעותי על שינוי תאריך ובדילים אחרים השינוי הראשון הוא בחינם. את תאריך החזרה נסו לקבוע קצת מאוחר יותר ממה שאתם מתכננים לחזור, אחרת יש סיכוי טוב יותר שתשנו את התאריך פעם אחת כשתגלו שאתם רוצים לשהות יותר זמן ביבשת ואז עוד שינוי בשביל התאריך שנוח לחזור בו.

הרבה מתלבטים אם איזה חברה שווה לסוע ומשמיצים חברות מסוימות. אני עליתי על איבריה שהיא לכאורה הזולה והפחות מומלצת. אז נכון, השירות שם הוא לא כמו של אל על אבל זה עשוי להיות חיסכון משמעותי בשביל טיסה שלא תהיה בהרבה ארוכה יותר מנסיעות האוטובוס שתעבירו בחוסר שירות בדרום אמריקה.

חיסונים

חיסונים הוא נושא קריטי וצריך לדאוג לזה 3 חודשים לפני הטיסה כי יש כמה חיסונים שמבצעים אותם בשלבים עם מרווח ביניהם. את החיסונים אפשר לקבל במגוון מרפאות. אם אתם לא בצבא וחברים בקופת חולים אתם זכאים להחזר משמעותי אחרת העסק יקר, התקשרו לקופת חולים שלכם ובררו את הזכויות שלכם.

אין צורך לברר אילו חיסונים רלוונטיים. בהגיעכם למרפאה תחילה תבקרו אצל רופא שייתן את המלצותיו לחיסונים ולתרופות לפי הארצות שבהם אתם מתכננים לבקר. הביאו אתכם פנקס חיסונים, ייתכן שתוכלו לוותר על חיסונים מסוימים.

תחבורה

התחבורה של אקוודור אינה שונה מהתחבורה של מרבית ארצות דרום אמריקה. אמצעי התחבורה העיקרי הוא אוטובוסים. מחיר הנסיעה בממוצע הוא דולר לשעת נסיעה. לרוב האוטובוסים טובים ונוחים בהרבה מהמוכר בארץ, משהו בסגנון של מחלקת עסקים במטוס. עם זאת אוטובוסים יותר מקומיים הם יותר מוזנחים, והאוכלוסייה שם תנסה לגנוב לכם את דברי הערך אם לא תנהגו במשנה זהירות (תחבקו את התיק שלכם בכל זמן נתון).

אחד הדברים שמאד שונים וזרים לנו בהתחלה בדרום אמריקה זה כמות חברות האוטובוס. בדרום אמריקה אין כמה חברות רשמיות כמו אגד ודן. עושה רושם שכל מי שרוצה יכול לפתוח חברת אוטובוסים. יש להם עשרות אם לא מאות חברות אוטובוסים. לכל חברה מסלולים נפרדים משלה, אוטובוסים ברמה אחרת, תעריפים וזמנים משלה. חלקם עצמאיות ברמה שיש להם מבנה משלהם וצריך להגיע ממש עד אליהם. וחלקם הגדול יותר נמצאים בתחנות המרכזיות שם תמצאו עשרות חברות שבבוטות ישלחו אנשים שיצעקו ויגררו אתכם לחברה שלהם ולא לאחרת. אל תקשיבו למילה שלהם, תעברו חברה חברה, תבדקו את הזמנים, תעריפים ואיכות האוטובוס והחליטו בעצמכם.

כשהנסיעות ארוכות נסו להעלות על אוטובוסי לילה. זה יחסוך לכם את הכסף של ההוסטל ללילה וזמן מת. הצטיידו בשתייה, בגדים חמים ומשהו להעביר בו את הזמן. הנסיעות עצמן גם מפתיעות ומידיי פעם יעלו אנשים לאוטובוס שימכרו לכם שתייה, אוכל מגוון, חפצים חסרי ערך כמו בערוץ הקניות או יטיפו לכם על דת.

אוכל

האוכל באקוודור לא רע. אתם תמצאו שם לא מעט מסעדות ברמה לא פחותה משיש בישראל. המחירים נעים בין 5 ל8 דולר לארוחה ממוצעת משביאה. כמובן שאפשר למצוא ארוחות זולות או יקרות יותר.

אוכל הרחוב (במיוחד בעיירות הקטנות) הוא באופן כללי לא מומלץ בגלל מחלות. מצד שני לבקר בדרום אמריקה בלי לאכול אוכל רחוב זה טיול תפל. הפעילו שיקול דעת ע"פ המראה ההיגייני של הדוכן ושל המוכר. הרבה ישראלים שהכרתי זילזלו בסיכון שקיים והתגאו באכילת אוכל רחוב מכל דוכן ללא שיקול דעת. לא מעטים מהם קיבלו סלמונלה.

ביטוח

ביטוח הוא כמעט עניין של חובה. הביטוחים הם די זולים, והמקרים שבהם צריך את הביטוח הם לא נדירים כלל בין אם מדובר על גניבה, מחלה, פציעה, תביעה, או דברים גרועים מאלה. את הביטוחים ניתן לבצע רק לפני הטיסה ואת ההארכת הביטוח יש לעשות לפני תומה אחרת לא יאריכו.

למרבית חברות הביטוח הגדולות יש מסלול מיוחד למטיילים צעירים שאמור להתאים לכם. רוב הסיכויים שתרצו להוסיף גם חבילת "אקסטרים" שמעניקה ביטוח גם לאטרקציות אקסטרים למינהם. אם אתם בטוחים ב120 אחוזים שלא תעשו דברים שכאלה אז תוותרו על התוספת, אבל התוספת היא קטנה והספק הקטן ביותר שווה את התוספת.

בחברות שונות תמצאו פוליסות שונות. הפוליסות של קופות החולים די בסיסיות ולדעתי לא טובות כמו אחרות. אני עשיתי בהראל, וראיתי שגם הפוליסה של פיניקס הייתה די מוצלחת.

ספרדית

את הספרדית אתם תתפסו מהר מכפי שאתם מצפים במהלך הטיול עם זאת יש דברים שחשוב מאד לדעת כמו מספרים, משפטים בסיסיים להזמנת אוכל, חדרים וכו'. אנשים באיזור יעזרו לכם והרבה פעמים דיבור עם הידיים עושה עבודה לא פחות טובה אבל זה יקל עליכם מאד. לכן יש דרכים להאיץ את הלימוד שלא דרך צפייה בטלנובלות (למרות שגם זו דרך).

אני למדתי ספרדית עוד בארץ בקורס מוצ'ילרים של המכון לידידות אמריקה. זה קורס מאד מומלץ בן שישה מפגשים של 4 שעות ומיועד ספציפית למטיילים לדרום אמריקה. המדריכים מצוינים ומכווינים את הלמידה בדיוק לכיוונים שאתם תצטרכו בשהייתכם בדרום אמריקה. אתם לא תצאו משם דוברי ספרדית אבל אתם בהחלט יכולים להגיע לרמה שתגרום להרגיש מעט ביטחון וללא ספק תדעו ספרדית ברמה גבוהה יותר בערך מ90 אחוז מהמטיילים.

בדרום אמריקה עצמה יש אינספור בתי ספר לספרדית כל אחד ברמה שונה. אם אתם עוצרים במקום אחד לזמן מה אתם יכולים להרשות לעצמכם לקחת כמה שיעורים. יש הרבה שיגידו שזה מועיל. אני לא יכול להגיד מניסיון אבל קשה לי לקראות איך זה יכול להיות יותר טוב ממורה שיודע את שפת האם שלכם והיה במקום שלכם ככה שהוא יודע בדיוק מה חשוב לכם בשפה. מה שכן, זו כנראה אופציה זולה יותר.

כמובן שמומלץ לקחת אתכם מילון או שימושון ספרדית. לפני שאתם פוצחים בשיחה עם מקומי כשאתם מזמינים אוכל או חדר בהוסטל הציצו בו ונסו לשלב את המשפט בשיחה.

מוזיקה וריקודים

המוזיקה שתמצאו בברים והמועדונים היא לרוב לטינית ושונה אמד ממה שיש בארץ. לעיתים קרובות המסיבות שלהם כיפיות ברמה שלא קיימת בארץ, יש להם פשוט שמחת חיים שלא מאפיינת אותנו הישראלים.

אם אתם רוצים לבוא מוכנים, אני ממליץ להתחיל ללמוד סלסה. תוך 8-10 שיעורים תהיו כבר רקדנים טובים יותר ממרבית האנשים בדרום אמריקה. יש מבחר מועדונים ברחבי הארץ שמציעים שיעור ולאחר מכן מסיבה במחירים סבירים ביותר. אני מדריך בפנורמה דאנספלור בת"א. בלב שלם, זה ה-מקום ללמוד בו, אז אתם מוזמנים לבקר.